Нови пројекат Екогенезе – Еко(П)оглед

Еко(П)оглед је најновији пројекат који удружење Екогенеза спроводи у сарадњи са удружењем Дете – заштитник планете. Настао је као пратећи догађај пројекта ЕкоКон, годишње мултидисциплинарне еколошке конференције. Овогодишњи, први по реду, Еко(П)оглед обухвата изложбу ликовних радова са прошлогодишњег конкурса „Климатске промене у боји“ и едукативне радионице за децу на тему климатских промена.

Град Београд, уз чију подршку се пројекат реализује, на овај начин постаје богатији за годишњу манифестацију која обједињује науку (екологију, заштиту животне средине и остале сродне науке) и уметност и пружа могућност да аутори радова својим уметничким изразом допринесу подизању свести о климатским променама, али и најмлађим члановима заједнице да се укључе у овако важне теме које се тичу њихове будућности.

На изложби која ће се одржати од 3. до 9. септембра у Центру за културу „Влада Дивљан“, у Београду, биће изложено преко 200 изабраних радова из све четири категорије ликовног конкурса „Климатске промене у боји“. Изложбени простор биће обогаћен и едукативним постерима о климатским променама захваљујући нашим пријатељима из Светске организације за природу (WWF Adria).

Током трајања изложбе биће организована два радионичарска дана у оквиру којих ће бити спроведене едукативне радионице за децу узраста од 5 до 12 година. На радионицама ће деца учити о утицају људских активности на убрзање климатских промена, последицама које климатске промене остављају на планету, као и о начинима на које појединац може допринети борби против климатских промена. Радионице ће бити интерактивне – на њима ће деца бити у прилици да кроз игру, посматрање експеримената, модела и видео материјала, као и учешће у квизовима, стекну нова знања и развију свест о климатским променама.

Учешће на радионицама је бесплатно уз обавезну пријаву. Пријаве ће бити отворене 20. августа на сајту www.ekogeneza.org и профилима удружења на друштвеним мрежама.

Пројекат Еко(П)оглед спроводи удружење Екогенеза у сарадњи са удружењем Дете – заштитник планете уз финансијску подршку Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Београда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *